Flittig student?

Skoleferien er godt i gang, og jeg nyter det at det er 2 hele måneder til jeg skal bruke torsdagene og fredagene mine på skolebenken,
Det triste er selvfølgelig at jeg ikke får sett jentene i kollokviegruppa hver uke, men noe må man ofre.

Og siden det er knappe 3 dager siden vi hadde siste skoledag, skulle man tro at jeg hadde pakket vekk alt av bøker, lagt vekk alt av pensumlister og fjernet vår informasjonside fra fanene i min nettleser, men nei, sånn er det ikke. Ikke i mitt tilfelle ihvertfall. 

 

Study Studying Indicates University Develop And Train
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com


 

I går kveld gikk jeg inn på siden til HiOA, fant kurset mitt og fant frem sidene for emnene jeg skal ha de to neste semestrene, kopierte pensumlistene inn i Word og fikk litt orden. Ihvertfall på de to vi skal ha denne høsten.
Det er helt merkelig, men når jeg sitter slik og "rydder" og sorterer får jeg en ro over meg. Jeg føler da at jeg er litt på forskudd, istedet for å vente til august for å da få helt angst over alle bøkene jeg må skaffe meg. Fordelen til høsten er at vi skal fortsette med NHB - Natur, Helse og Bevegelse, og da jeg gikk igjennom pensumlista fant jeg ut at vi skal bruke mye av de bøkene vi har brukt nå i våres, og det er jo alltid fint - penger spart. Og så kjenner jeg ei som er ferdig med andre året deltid, som skal selge sine pedagogikk bøker, så har fått kjøpt 5 bøker til halvpris, og hva er bedre enn det? 

 

Jeg har tilogmed tenkt til å prøve å få lest litt pensum i sommer. Jeg jobber forhåpentligvis bare 50% i august, slik at jeg kanskje kan bruke noen av de torsdagene og fredagene før skole start på å være litt på forskudd, istedet for å føle at jeg alltid henger bak på. For det er virkelig ikke gøy, og tar så enormt mye med energi. Jeg må fortsette å jobbe med å finne en studiemåte som funker for meg, og tar gjerne i mot tips. Det er så mange forskjellige måter å lese/studere på, og jeg tror det er viktig å finne sin egen måte å gjøre det på, uten at det skal spise en helt opp.

 

Men før jeg leser noe som helst pensum skal jeg slappe av, og kose meg med bøker som ikke er pensum. I skrivende stund venter jeg på en bok jeg vant på en Instagram-konkurranse, så bare den kommer skal det bli andre boller.

 

Hvilke studiemetoder funket for deg da du gikk på skolen?
Eller hva gjør du når du må lære deg noe helt nytt? 
Skal du lese noe spennende i sommer?

  


#skole #student #hioa #barnehagelærerstudent #NHB #BULL #pedagogikk #pensum #bøler #bok #lese

6 kommentarer

frodith

12.06.2017 kl.19:01

Så deilig å bli litt ferdig for sommeren, men samtidig forberede neste høst. Godt å ha lest litt før man starter, tenk om du bare KAN alt neste år liksom :-)

A February Girl

12.06.2017 kl.23:14

frodith: Ja, det er litt deilig altså, så nå kan jeg senke skuldrene med god samvittighet :-) Ja, det hadde vært noe det ;-) Får ønske meg klisterhjerne til jul, så alt er på plass til ped eksamen neste vår :-p

dvergpinschere i mitt hjerte

12.06.2017 kl.19:59

Det er nok lurt å ligge litt i forkant ja..en å henge etter å måtte stresse ved skolestart..når man rydder i papirer, eller på pc osv..så føler jeg at jeg rydder litt opp i hue!! System gjør at hodet kan slappe av...:-9 Kos deg med ferie, og jobb i ditt tempo! Ha en god kveld!

A February Girl

12.06.2017 kl.22:15

dvergpinschere i mitt hjerte: Det er det jeg føler og :) Er det et sted det er ryddig, så er det på pc'n :-p Ha en fin kveld :)

Søtmonsen :))

12.06.2017 kl.23:08

Oi, så flittig du er da ;o Når jeg leverte siste eksamen nå, så la jeg alt ifra meg xD Bråvåknet i morges og kom på at jeg skulle da levere en emneevaluering til klokken 13.00 i dag xD Haha. Jeg fikk litt panikk :P Skylder på traumer fra eksamen ;P Hehe

A February Girl

12.06.2017 kl.23:18

Søtmonsen ): Jeg syns det er lettere å gjøre slike ting når det ikke er noe press over det, og da blir ting gjerne gjort fort også :-p
Oi da! Godt du kom på det da! Ja, skyld på traumer, det funker alltid. Spesielt de som kommer etter eksamen xD

Skriv en ny kommentar

A February Girl

A February Girl

31, Nittedal

Barne-og ungdomsarbeider og barnehagelærer student. litt rar, litt merkelig og akkurat morsom nok til å komme meg igjennom dagen ️

Kategorier

Arkiv

hits