Det er forsatt litt landlig

Da jeg vokste opp husker jeg at jeg ofte følte at store deler av Nittedal, kommunen, bygda jeg er oppvokst i, var på landet. Møtte man folk fra Oslo hadde de så vidt hørt om Nittedal, det har de forsåvidt ikke den dag i dag heller. Kanskje de får et lite "aha-øyeblikk" de gangene jeg nevner Varingskollen, du vet, alpintbakken vår. Den er ganske så kjent.

Les også; På toppen av verden

Med årene som har gått siden jeg var en ung liten frøken har Nittedal bygd seg større og større. Vi har 3(!) kirker, et kjøpesenter, vi har fått et stort kulturhus, og nå virker det som vi får en storskole også, du vet, en sånn skole fra 1-10 klasse.
Da jeg var yngre syntes jeg det hørtes så koselig ut "bygd", "bygda vår". Men ettersom årene går, så forsvinner bygda. Litt etter litt.

Alt skal blir større, "bedre" - men blir alt bedre når det blir større? Gjør det egentlig det?
Det er fult mulig at det gjør det, men som et nesten kronisk vanemenneske, vet jeg ikke helt hva jeg syns.

MEN!

Vi har da noe "bygdelig" igjen, noe landlig. Bare se her;

Det blir vel ikke akkurat så mye mer landlig enn to store kornåkere?! Og om du ser to, mulig bare en, hvit prikk litt i luften på dette nederste bildet, ser du en sommerfugl. En hvit en. Som er en av mange som ikke har ro i vingene. Har prøvd i evigheter å ta bilder av de, men de sitter sjelden i ro.

Om du vil lese mer om Nittedal kan du ta en titt på 10 fakta om stedet jeg bor - kanskje du finner noe interessant, eller lærer noe nytt.


afebruarygirl på Facebook


#blogg #bilder #kornåker #nittedal #hakadal #natur #bygda #landlig #afebruarygirl

7 kommentarer

Atle

10.08.2017 kl.22:19

Nittedal har jo det meste, nær byen og allikevel på landet. Ha en fin kveld.

A February Girl

10.08.2017 kl.22:26

Atle: Ja, jeg vet. Men håper det holder seg mer bygd enn by gjennom de neste årene. Ha en fin kveld du og :)

Margrethe

10.08.2017 kl.22:34

Landlig og flott! Herlige bilder dette :-)

frodith

10.08.2017 kl.23:13

Masse åkre ja :-D Jeg er jo vokst opp på landet også :-)

dvergpinschere i mitt hjerte

11.08.2017 kl.07:09

JA det er da virkelig på landet det...med åkre...hihih..da er vi skikkelig på landet vi da..i Hurum..Men ja..vi er jo det da....hahaha.. flotte bilder!

Ann Katrin

11.08.2017 kl.07:56

Hei☺

Det er jo litt som i Elverum, det var litt på bygda en gang før det ble by.Her er det også store forandringer, skogen blir til veier og næringsbygg/butikker.Alt går i en rasende fart.

For 2 år siden var det kort vei til blåbærskogen,nå er alt borte, kjenner meg ikke igjen 😞Om alle denne utviklinga er til det bedre.....?Hmmmm,der stiller jeg stooooore spørsmålstegn!

Ønsker deg en riktig god helg 😀

A February Girl

11.08.2017 kl.23:41

Ann Katrin: Nå er det egentlig lenge siden jeg har vært i Elverum, men jeg har sett forandringene når jeg har kjørt igjennom. Det er liksom så fint og trist på en gang at det blir så store forandringer.
Ha en fin helg :-)

Skriv en ny kommentar

A February Girl

A February Girl

31, Nittedal

Barne-og ungdomsarbeider og barnehagelærer student. litt rar, litt merkelig og akkurat morsom nok til å komme meg igjennom dagen ️

Kategorier

Arkiv

hits